Σε δραματική κατάσταση οι ιδιοκτήτες ταξί

Σε δραματική κατάσταση οι ιδιοκτήτες ταξί

Αρ. Πρωτ. 16259/13.05.2011

 

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Ένας από τους  επαγγελματικούς κλάδους, που έχει υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης με δραματικό τρόπο είναι ο κλάδος των επαγγελματιών αυτοκινητιστών.

Η αύξηση των κομίστρων -απόρροια της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης- των τελών κυκλοφορίας, των ασφάλιστρων, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση κάνουν απαγορευτική τη χρήση του ταξί για πολλούς πολίτες. Έτσι, η οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών του κλάδου είναι εξαιρετικά δύσκολη με αδυναμία πληρωμής σε πολλές περιπτώσεις των ασφαλιστικών εισφορών τους, προς τον ΟΑΕΕ.

Συγκεκριμένα, πολλοί αυτοκινητιστές -ειδικά στην περιφέρεια- έχουν δεχθεί εξώδικα  από το ΟΑΕΕ, λόγω των καθυστερήσεων στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Επειδή, η ανεργία σε όλη τη περιφέρεια είναι ήδη υψηλή,

επειδή, η ασφαλιστική ενημερότητα είναι βασική προϋπόθεση τόσο για τις διαδικασίες των ΚΤΕΟ,  όσο και για τη συμμετοχή σε επιδοτούμενα σεμινάρια μέσω ΕΣΠΑ,

Για τους λόγους αυτούς,  ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Σε ποια μέτρα σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να στηριχθεί ο συγκεκριμένος κλάδος;

- Υπάρχει πιθανότητα να μπορούν οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες να ασφαλίζονται σε χαμηλότερη κλάση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις;

Απαντήσεις Υπουργείων

Oι Ερωτώντες Βουλευτές    

Νίκος Νικολόπουλος

Θεόδωρος Καράογλου

Αναστάσιος Καριπίδης